alles over jouw bevalling

37 weken, de bevalling mag beginnen!

Het is bijna zover! De uitgerekende datum komt dichterbij, maar sommige baby’s willen niet zolang wachten. Vanaf 37 weken zijn baby’s voldoende ontwikkeld en groot genoeg om geboren te worden, ze hoeven dan niet meer in het ziekenhuis te blijven. 

Met de verloskundige heb je besproken wanneer je zal bellen als de bevalling begonnen is. Indien gewenst heb je met de verloskundige ook een geboorteplan opgesteld.

Bevalling

Voor de zekerheid:

Toch nog een keer voor de zekerheid:
 
  • Denk je dat de bevalling begonnen is, maar ben je nog geen 37 weken zwanger, wacht dan niet te lang af maar bel de verloskundige: 06-232 95 662.
    Signalen zijn buikpijn, gebroken vliezen en/of bloedverlies.
  • Ben je de 37 weken voorbij, dan hoef je niet direct te bellen als de eerste signalen van de geboorte zich aan. Let op: bij twijfel, onzekerheid of vragen mag je altijd bellen!
    De bevalling kan beginnen met weeën of met gebroken vliezen. Tijdens een van de controles heb je uitleg gekregen over wanneer je kan bellen.

we leren je graag kennen

Neem contact op

Contact opnemen betekent niet dat je aan ons vastzit. We gaan graag samen jouw zwangerschap aan als het voor iedereen goed voelt.