Alles Over jouw zwangerschap

Echo's

Op de praktijk worden ook de echo’s gemaakt.

Het aantal echo’s dat gemaakt wordt in de zwangerschap verschilt per zwangere, omdat dit afhangt van de indicatie voor de echo. 

Hieronder worden enkele beschreven.

Overzicht van echo's

8 weken echo: Dit is de eerste keer dat je het hartje van de baby gaat zien! Met 8 weken is de baby klein, maar het kloppende hartje is al zichtbaar. Daarnaast kunnen we ook zien of er 1 of 2 baby’s in de baarmoeder zitten en of de zwangerschap op de juiste plek zit. 11 weken echo: Dit is de termijnecho. De uitgerekende datum wordt nu bepaald. De baby is flink veranderd in de afgelopen weken en nu duidelijk te herkennen op de echo. Hoofdje en lijfje zijn te onderscheiden en de armen en benen zijn zichtbaar.  20 weken echo: Dit is de echo waar de ontwikkeling van de baby gecontroleerd wordt. Lees op de pagina over prenatale screening meer over deze echo. 30 – 33 weken echo: Het is mogelijk dat je met 30 weken opnieuw voor de echo mag komen. Bijvoorbeeld om de ligging van de placenta te controleren of om de groei van de baby in de gaten te houden. Deze echo kan herhaald worden indien dit nodig is. 37 weken echo: Wanneer er met 30 weken geen reden was om een echo te maken, dan wordt rond deze tijd de ligging van de baby met de echo gecontroleerd. Het hoofdje van de baby hoort nu in beneden te liggen.

we leren je graag kennen

Neem contact op

Contact opnemen betekent niet dat je aan ons vastzit. We gaan graag samen jouw zwangerschap aan als het voor iedereen goed voelt.

Inschrijven

Register