Alles Over jouw zwangerschap

Ben je zwanger of wil je zwanger worden?

Ben je net zwanger of wil je graag zwanger worden? Start dan met het slikken van foliumzuur. Bij voorkeur start je met het slikken van foliumzuur 4 weken voordat je zwanger wordt. Het slikken van foliumzuur verkleint de kans op een kind met een open ruggetje. Foliumzuur blijf je slikken tot een zwangerschapsduur van 10 weken.

Om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten, is het belangrijk om te stoppen met roken, te stoppen met het drinken van alcohol en geen drugs te gebruiken. Dit geldt ook voor de partner. Van al deze middelen kun je verminderd vruchtbaar zijn en kan een zwangerschap langer uitblijven. Deze middelen geven een verhoogde kans op het krijgen van een miskraam en gedurende de zwangerschap kunnen ze de ontwikkeling van de baby beïnvloeden.

Meer tips en informatie om gezond zwanger te raken vind je op de volgende websites: www.zwangerwijzer.nl en deverloskundige.nl.
Zwangerschap

Willen jullie zwanger raken?

Wanneer je een menstruatiecyclus hebt van 28 dagen (4 weken), zal de eisprong ongeveer 14 dagen na de eerste dag van uw menstruatie plaatsvinden. Een eicel blijft ongeveer 12 uur in leven. Een zaadcel blijft 2 – 3 dagen in leven. Wanneer je rond de eisprong regelmatig – om de andere dag – vrijt met je partner, is de kans op zwangerschap het grootst. Na een positieve test kunt u zich aanmelden bij de verloskundigenpraktijk. Er zal rond 8 weken zwangerschapsduur een eerste afspraak ingepland worden. Lees hier alvast informatie over gezond zwanger zijn: deverloskundige.nl.

alles over voeding

Voeding, wat wel en wat niet?

Een gezonde, gevarieerde voeding kan aangevuld worden met zwangerschapsvitaminen. Extra vitamine D is aan te bevelen. Voor informatie over gezonde voeding tijdens de zwangerschap, kijk op voedingscentrum.nl.

Tips voor gezonde voeding in de zwangerschap:

  • Eet niet voor 2! Dit is niet nodig;
  • Pas op met suiker, je bent gevoeliger voor het ontwikkelen van zwangerschapssuikerziekte;
  • Eet geen rauw vlees;
  • Eet of drink geen producten die van ongepasteuriseerde melk worden gemaakt;
  • Eet geen vacuümverpakte vis;
  • Eet geen orgaanvlees, dit in verband met te grote hoeveelheid vitamine A.
Voor informatie over gezonde voeding tijdens de zwangerschap, kijk op:

Generation R Next

Onze praktijk is aangesloten bij een grote Rotterdamse studie; De Generation R Next.

Generation R Next onderzoekt de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen. Als je het leuk vindt kun je meedoen met dit onderzoek. Bij deze studie wordt al vroeg in de zwangerschap, 3 keer een 3D echo gemaakt van de baby.

Voor meer informatie:

we leren je graag kennen

Neem contact op

Contact opnemen betekent niet dat je aan ons vastzit. We gaan graag samen jouw zwangerschap aan als het voor iedereen goed voelt.