Alles Over jouw kraamtijd

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest ideale voeding voor de groei en ontwikkeling van uw kind. Het bevat antistoffen die uw kind tegen infecties beschermt. Daarnaast zullen bij kinderen van ouders met een erfelijke aanleg voor allergische aandoeningen, minder vroeg en minder hevige klachten ontstaan. Borstvoeding bevat vrijwel alle voedingsstoffen die het kind nodig heeft.

Daarnaast bevat het extra’s zoals extra vetzuren voor een optimale neurologische ontwikkeling. Borst gevoede kinderen hebben op latere leeftijd minder risico op suikerziekte, overgewicht, darmklachten en botontkalking. Vrouwen blijken op latere leeftijd een lager risico te hebben op borstkanker en eierstokkanker wanneer zij borstvoeding hebben gegeven.

Borstvoeding

Vraag en aanbod

Borstvoeding is een kwestie van vraag en aanbod. Dat wil zeggen: hoe vaker de baby aan de borst zuigt, hoe meer melk het lichaam gaat produceren. 

Het is erg belangrijk dat de baby vanaf het begin goed aangelegd wordt. Vraag hierbij om hulp van de verloskundige of de kraamverzorgster. Als de baby goed aangelegd is, doet het voeden in principe geen pijn. Het aanhappen kan wel even pijnlijk zijn.

Meer over borstvoeding

Problemen met de borstvoeding?

Indien er problemen zijn met de borstvoeding kan het zijn dat wij je doorverwijzen naar onze lactatiekundige, Jessie Budding (www.praktijkjessie.nl). Zij is gespecialiseerd in het begeleiden rondom de borstvoeding. Zij komt bij je thuis en kan door middel van observatie praktische tips aan je gegeven om borstvoeding een ontspannen en prettige ervaring te maken.

Er zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt met vragen omtrent borstvoeding. De meest bekende zijn;

we leren je graag kennen

Neem contact op

Contact opnemen betekent niet dat je aan ons vastzit. We gaan graag samen jouw zwangerschap aan als het voor iedereen goed voelt.

Inschrijven

Register