Het slaappatroon van de baby

Het slaappatroon van de baby

De slaapcyclus van een baby: wat ouders moeten weten

Het slaapritme van een baby van een baby is heel anders dan van een volwassenen. Een baby heeft iedere paar uur voeding nodig en moet om die reden ook om de paar uur wakker worden.

Als aanstaande ouders is dit belangrijk om te weten, want dit is een enorme aanpassing in je leven. Slapen is een vaardigheid die baby's moeten leren. Inslapen en doorslapen kunnen ze niet direct zelf, dit komt met de tijd. Een slaapcyclus van een baby duurt ongeveer 45-50 minuten. Hierna start de volgende slaapcyclus, lukt het de baby niet om dan door te slapen, dan wordt de baby wakker.

Een pasgeboren baby slaapt wel 18-20 uur per dag. Een dag en nacht ritme ontwikkelt de baby in de eerste maanden.

Er zijn veel redenen waarom kindjes wakker worden en gaan huilen. Kindjes zijn niet gewend om alleen in een bedje te liggen en zoeken vaak de geborgenheid van de ouders. Wordt de baby wakker, controleer dan of de baby moet drinken, of de temperatuur van de baby goed is, of de luier schoon is of dat de baby rustig wordt door dicht bij de ouders te zijn.

Met de tijd zal het sneller duidelijk worden waar de baby behoefte aan heeft. Heb geduld, wissel elkaar af en pak je rust wanneer dit mogelijk is.